Thursday, February 6, 2014

Delete Auto Backup Album

Bagi sesiapa yang gunakan handphone android,cuba lah korang check dalam gallery mesti ada 2 atau 3 album auto backup dari google. Setiap kali aku upload pic di blog setiap kali tu juga pic yang sama akan auto save ke album handphone aku.Irritating seyh. Semak kot simpan folder banyak2. Aku pernah try delete hampeh tak ada button untuk delete pon.Setelah aku tanya pada kawan-kawan yang giler gadjet dan gile IT barulah aku dapat jalan penyelesaian nye :

Step 1 : Setting
Step 2 : Accounts (Tab)
Step 3 : Google (Pilih lah acc mana yang korang takmau auto backup tu).Kalau ada satu acc klik je acc tu
Step 4 : Unclick "Sync Picasa Web Album" (Last skali)
Step 5 : Go setting--> Tab 'more'
Step 6 : Application Manager
Step 7 : Cari application gallery (Kalau tak da maksure korang go tu slide 'ALL')
Step 8 : Last Clear Cache & Clear data.
Step 9 : Selesai and gi gallery korang tengok ada lagi tak folder tu :)


*Screenshoot sebelum.3 album tu.Sangat irritating dok.hehehe.Sorrylah sememangnya gallery aku mmg banyak folder.huhuh

*TADAAA.. dah xda folder tadi.lega siikit :) Plez abaikan pic syok sendiri tu.Hehehe



Terima Kasih

© BenAtasha | Template Designed By Blog Bingkisan Hati